Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 

5.1 BaaS (Backup as a Service) Szolgáltatás

További technikai és értékesítési információkért kérjük lépjen kapcsolatba szakértői csapatunkkal. A Veeam által biztosított Web Panel használatáról szóló dokumentáció megtekintéséhez kattintson ide.
BaaS (Backup as a Service) szolgáltatás lehetővé teszi image technológián alapuló biztonsági másolatok létrehozását Private Cloud virtuális gépeiről, szorosan együttműködve a virtualizációs hypervisorral (VMware) anélkül, hogy bármit telepíteni kellene a menteni kívánt Virtuális Gépen. A szolgáltatás lehetővé teszi egy vagy több VM, vApp, vDC vagy teljes szervezet biztonsági mentését, azonban mi azt javasoljuk, ne lépje túl a vApp szintet.

Mivel az alkalmazott technológia nem támaszkodik a virtuális gépek erőforrásaira és a hálózati kapacitásukra az adatok továbbításához, az minimális többletterhelést (további erőforrás használat) és maximális átláthatóságot garantál.

Az így védett virtuális gépek teljes mértékben biztonságban tudhatók, függetlenül a telepített operációs rendszertől. Tekintettel arra, hogy a BaaS alapvetően infrastruktúrához kapcsolódik, használható a Cloud Backup mellett, mellyel együtt teljes védelmet nyújtanak: fizikai, virtuális és alkalmazás szinten egyaránt.

A szolgáltatás alapja Veeam technológia, mely piacvezető az image alapú biztonsági mentés megoldások terén. A biztosított egyszerű Web Panel használatával könnyen készíthető mentés a szervezet vApp-jairól és VM-jeiről.

Megadható a kívánt gyakoriság és megtartás, továbbá a megoldás lehetőséget kínál a teljes mentett gép vagy csak bizonyos fájlok visszaállítására.

A szolgáltatás lehetővé teszi egyetlen VM visszaállítását akkor is, ha a vApp került mentésre, amelyhez az tartozik. A VM-en belül a fájlok indexelhetők és kereshetők.

A konzisztencia és a teljesítmény biztosítása érdekében a mentési technológia közvetlenül integrálva van a Private Cloud szolgáltatáshoz tartozó Hypervisorral és a VMware által biztosított védelmi mechanizmusokkal. Mivel az adatok tárolása egy távoli tárolón történik, a helyreállítás a virtuális gép tárolójának sérülése vagy az adatok teljes elvesztése esetén is lehetséges, biztosítva a teljes vApp helyreállítását.
lásd még