COMPUTING > Cloud Szerverek > Terheléselosztó > Mi a Terheléselosztó?

11.1 Mi a Terheléselosztó?

A terheléselosztó lehetővé teszi a munkaterhelés elosztását (például Webszerver, Email szerver, Adatbázis szerver) két vagy több Cloud Szerver között. A terhelés elosztásához a Cloud Szervereknek azonos konfigurációval és adat tartalommal kell rendelkeznie.

A Cloud Szerverekhez csatlakoztatott terheléselosztó használatával, a redundancián keresztül, növelhető a megbízhatóság szint és biztosítható a nyújtott szolgáltatás folyamatossága. Ez lehetővé teszi, hogy optimalizálja az infrastruktúrája erőforrásait, maximalizálja a termelékenységet és csökkentse a válaszidőket, így elkerülve a lehetséges túlterhelést.
Amennyiben az egyik terhelés-elosztott Cloud Szerver valamilyen okból leáll, a terheléselosztó automatikusan kizárja azt, átirányítva a kéréseket a többi Cloud Szerverre, így biztosítja nyújtott szolgáltatás folyamatosságát; ugyanakkor a rendszer Email és/vagy SMS értesítést küld a szolgáltatás aktiválásakor megadott elérhetőségekre.

A terheléselosztó használata javasolt minden esetben, amikor az alábbiakra van szükség:
  • a nyújtott szolgáltatás folyamatosságának biztosítása
  • készenlét hirtelen forgalmi csúcsok esetére
  • magas forgalom kezelés

Szolgáltatás költség

A szolgáltatásnak havi költsége van (30 nap) ami előre levonásra kerül a kreditből az aktiváláskor (további információért nézze meg az árlistát). A költséget nem befolyásolja a használt szabályok száma és típusa, a terhelés-elosztott Cloud Szerverek/Dedikált Szerverek száma és a terheléselosztó státusza. Ha a terheléselosztó törlésre kerül az előre fizetett költségek el fognak veszni.