COMPUTING > Cloud Szerverek > Terheléselosztó > Terheléselosztó hozzáadása

11.2 Terheléselosztó hozzáadása

Egy terheléselosztó hozzáadásához a következőképpen járjon el:
  • lépjen be a Control Panel-re a belépési adatok használatával,
  • válassza ki az adatközpontot, amelyben aktiválni szeretné a terheléselosztót,

  • válassza ki a "Terheléselosztók" lehetőséget a bal oldali menüben.

  • Ezután a "Terheléselosztók kezelése" részre jut,

  • kattintson az "Új terheléselosztó" gombra.

ami öt részből áll:Terheléselosztó név

Balancer name

Egy nevet kell hozzárendelni a terheléselosztóhoz. Ugyanazon a hálózaton belül nem lehet két terheléselosztó ugyanazzal a névvel. Meg lehet változtatni a terheléselosztó nevét az aktiválás után, a szerkesztési folyamat követésével.

Szerver terheléselosztáshoz

Ez a rész mutatja az adatközpontban található összes Cloud Szerver listáját (állapottól függetlenül). Egy Cloud Szerver terheléselosztóhoz történő csatlakoztatásához egyszerűen jelölje be a négyzetet, a Cloud Szerver neve mellett. Ha a felhasználó egy vagy több dedikált szervert aktivált az adatközpontban, ezeket is hozzáadhatja az IP-cím megadásával a megfelelő mezőben.

Szabályok létrehozása

A terheléselosztó működéséhez hozzá kell rendelni egy szabályt. Több szabály is létrehozható.

Értesítések

Ha a terheléselosztó létre van hozva, aktiválni lehet az értesítési szolgáltatást: ha a terheléselosztó üzemzavart érzékel a Szerverek terhelés-elosztásában, a rendszer küld egy értesítést a megadott elérhetőségre. Az e-mail értesítési szolgáltatás teljesen ingyenes, és aktiválható különböző e-mail címekre. Az SMS értesítő szolgáltatásnak költsége van SMS üzenetenként: az SMS költségét úgy kell kiszámítani, hogy meg kell szorozni egy SMS költségét a beállított mobiltelefon-számok számával. Mindkét értesítési típus aktiválható, szerkeszthető vagy törölhető később is a szerkesztési folyamat követésével.

Terheléselosztó IP cím

Amikor a terheléselosztó aktiválódik egy IP-cím automatikusan hozzárendelődik. Ha van más IP-címe (elérhető és nincs hozzárendelve más szolgáltatáshoz), akkor használhatja azt, kiválaszthatja a listából ami az "IP hozzáadás" gombra történő kattintás után jelenik meg.

A terheléselosztó aktiválásának befejezéséhez kattintson a "Folytatás" gombramajd erősítse meg a műveletet a párbeszéd ablakban az "OK" gombra kattintva.A terheléselosztó aktiválásának befejezése után az megjelenik a "Terheléselosztók kezelése" lapon és kezelhető a "Kezelés" gombon keresztül.