COMPUTING > Virtual Private Cloud > VMware vCloud Director > Csatlakozás VPN-hez OpenVPN használatával

3.4.2 Csatlakozás VPN-hez OpenVPN használatával

A VPN egy virtuális magánhálózat, amely lehetővé teszi az internet vagy bizonyos szolgáltatások elérését még nem biztonságos hálózatról is. Ez gyakorlatilag olyan, mintha fizikailag csatlakozna egy privát hálózathoz: hozzáférhet például bankszámlájához, vagy fizethet anélkül, hogy attól kellene tartania, hogy az eszközről érkező forgalmat elfoghatják.

Ez az útmutató ismerteti, hogyan lehet elérni az OpenVPN használatával létrehozott VPN-t Windows, macOS és Linux operációs rendszerekre telepített kliens vagy iOS és Android mobileszközök segítségével.

Ha először VPN-t kell létrehoznia a saját szerverén az OpenVPN szoftver használatával, javasoljuk, hogy tekintse át a vonatkozó útmutatókat a VPN létrehozásához és konfigurálásához az OpenVPN használatával Windows Server 2019 vagy Ubuntu 20.04 rendszeren.
 
Töltse le a megfelelő kliens verziót rendszeréhez a https://openvpn.net/community-downloads/ oldalról és telepítse rendszergazdaként.

Másolja a .ovpn fájlt a C:\Program Files\OpenVPN\config mappába.A programot mindig rendszergazdaként kell futtatni. Annak érdekében, hogy ne kelljen ezt minden alkalommal megadni, kattintson jobb gombbal a kapcsolat ikonra és válassza az alábbi lehetőséget:
"Properties" > "Compatibility" -> "Run this program as administratorIndítsa el a programot, majd az eszköztárban kattintson az OpenVPN ikonra, válassza ki a .ovpn fájlt és kattintson a "Connect" lehetőségre.A leválasztáshoz ismételje meg az utolsó műveletet.
Töltse le és telepítse a megfelelő verziót rendszeréhez a https://tunnelblick.net/downloads.html lapról.

A telepítés befejezése után kattintson az "I have the configuration files" lehetőségre. Ezután a Finder segítségével keresse meg azt a .ovpn fájlt, amellyel telepítheti a felhasználói profilt a programba.

Nyissa meg a Tunnelblick programot és kattintson a jobb felső sarokban található ikonra, majd kattintson a "Connect" lehetőségre.
Telepítse az OpenVPN klienst a következő parancsokkal:

Debian
 

$ sudo apt update
$ sudo apt install openvpn

CentOS
 

$ sudo yum install epel-release
$ sudo yum install openvpn

Ellenőrizze a fájlokat az openvpn mappában:
 

$ ls /etc/openvpn

Helyezze át az .ovpn fájlt ebbe a mappába.

Ha van update-resolv-conf fájl, szerkessze a nemrég átvitt .ovpn fájlt:
 

$ sudo nano file.ovpn

Kommentezze ki a következő 3 utasítást:
 

script-security 2
up /etc/openvpn/update-resolv-conf
down /etc/openvpn/update-resolv-conf

Mentse és lépjen ki a szerkesztésből. Végül, indítsa el a csatlakozást:
 

$ sudo openvpn --config file.ovpn

Telepítse az OpenVPN klienst az App Store https://itunes.apple.com/us/app/id590379981 oldaláról.Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és válassza az "iPhone" > "Apps" > "File Sharing" lehetőséget, majd húzza az .ovpn fájlt megjelenített ablakba.
Az alkalmazás megnyílik az iPhone készüléken, utána válassza az "OVPN Profile" lehetőséget.A profil automatikus hozzáadásához érintse meg az "ADD" gombot.A csatlakozáshoz érintse meg a profil melletti gombot.A leválasztáshoz érintse meg ugyanazt gombot újra.

Telepítse az OpenVPN klienst a https://play.google.com/store/apps/details?id=net.openvpn.openvpn oldalról.Helyezze át a .ovpn fájlt az eszközre.

Kattintson a menüre (3 pötty a jobb felső sarokban) és válassza az "Import" lehetőséget.

Navigáljon arra a mappára, amelybe a fájlt elhelyezte és jelölje ki.A csatlakozáshoz érintse meg a "Connect" lehetőséget.A kikapcsoláshoz érintse meg a "Disconnect" lehetőséget.