Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 

9.1 Mi a Virtuális Switch

A Virtuális Switch egy szükséges elem, a két vagy több Cloud szerver közötti hálózat létrehozásának alapja. Egy Virtuális Switch működésében és teljesítményében hasonló a modern Ethernet kapcsolókhoz. Mivel minden kapcsoló az adatforgalmat MAC-címek segítségével irányítja, szelektíven továbbítja a kapott kereteket a megfelelő címzetthez, a keretet egy vagy több átviteli portra továbbítja, kiküszöbölve a redundáns forgalmat (ahogy HUB-ok esetén történik).

A Virtual Switch működésében és teljesítményében nagyon hasonló a piacon fellelhető modern Ethernet kapcsolókhoz.
Különösen a szerverek összeköttetésének szerepében (mint a hubok), ugyanakkor (szemben a hubokkal) az adatok csak a hálózat megadott részére kerülnek továbbításra. Az adatforgalmat MAC-címek segítségével irányítja, szelektíven továbbítja a kapott kereteket a megfelelő címzetthez. A keretet egy vagy több átviteli portra továbbítja, kiküszöbölve a redundáns forgalmat, szemben a hubokkal, ahol a forgalom kivétel nélkül megismétlődik a hálózat minden részén.

Az Aruba Cloud Computing szolgáltatásban egy virtuális kapcsoló csak több Cloud szerver közötti magánhálózatok létrehozására használható vagy olyan hálózatokhoz, ahol az interfészek belső IP-címeket használnak. A Virtuális Switch-hez csak olyan Cloud Szerver hálózati interfész csatlakoztatható, amelyhez nincs nyilvános IP-cím rendelve az Aruba Cloud Computing Control Panelén. Másrészt, azok a hálózati interfészek, amelyhez nyilvános IP-címeket rendeltek az Aruba Cloud Computing Control Panelén, automatikusan csatlakoznak egy "nyilvános" Switch-hez és így az internethez, annak érdekében, hogy lehetővé tegyék a forgalmat a többi nyilvános IP-cím felé. Ez azt jelenti, hogy ha hozzárendel egy nyilvános IP-címet egy hálózati interfészhez az Aruba Cloud Computing Control Panelén, akkor azt az interfészt nem lehet csatlakoztatni a Virtuális Switch-hez és fordítva, ha a hálózati interfész csatlakozik a Virtuális Switch-hez, akkor nem lehet hozzárendelni nyilvános IP-címet.