Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 
Felügyelet > 4 - Ellenőrzések: létrehozás és kezelés > Elérhető protokollok és szolgáltatások

4.2 Elérhető protokollok és szolgáltatások

A megvásárolt terv típusa alapján több egyidejű ellenőrzés is aktiválható. Minden ellenőrzés, amit aktivál egy adott protokoll/szolgáltatás működéséhez kapcsolódik.

Alább található a jelenleg elérhető protokollok/szolgáltatások listája: Minden egyes protokoll/szolgáltatás esetében megmutatja a funkcióját és a szükséges paramétereket.
 
A protokoll/szolgáltatás neve A protokoll/szolgáltatás funkciója Részletek
DNS Ellenőrzi a DNS szolgáltatás működését  
PING Ellenőrzi, hogy az állomás válaszol-e a ping parancsra  
HTTP Ellenőrzi a webszerver működését  
HTTPS Ellenőrzi a webszerver működését  
FTP Ellenőrzi az FTP szolgáltatás működését  
IMAP Ellenőrzi az IMAP szolgáltatás működését  
POP3 Ellenőrzi a POP3 szolgáltatás működését  
SMTP Ellenőrzi az SMTP szolgáltatás működését  
TCP Ellenőrzi a TCP szolgáltatás működését  
SSL Tanúsítvány Ellenőrzi az SSL szolgáltatás működését  
MySQL Adatbázis lekérdezés teszt  
Microsoft SQL Server Adatbázis lekérdezés teszt  
Oracle Adatbázis lekérdezés teszt  
PostgreSQL Adatbázis lekérdezés teszt  
SSH Ellenőrzi az SSH szolgáltatás működését  
Telnet Ellenőrzi a Telnet szolgáltatás működését  
 
  FIGYELEM: Minden egyes protokoll/szolgáltatás esetére bemutatunk néhány példát a szükséges paraméterek beállításához. Felhívjuk figyelmét, hogy ezek a példák pusztán illusztrációk.

DNS - Ellenőrzi a DNS szolgáltatás működésétEz az ellenőrzés a DNS szolgáltatás helyes működésének ellenőrzésére használható. Az ellenőrzés lekérdezi az állomást vagy IP-t a DNS kiszolgálóról, hogy ellenőrizze annak helyes működését.

Példa:
IP/Host: 62.149.128.3
Domain/IP: dns.domainname.ext

PING - Ellenőrzi, hogy az állomás válaszol -e a ping parancsraEz az ellenőrzés egy adott domain vagy IP elérhetőségének ellenőrzésére használható. A PING parancs által küldött információra válasz érkezik (ebben az esetben a Felügyeleti rendszerbe), amely megerősíti a cím elérhetőségét.

Példa:
Domain/IP: domainname.ext

HTTP - Ellenőrzi a webszerver működésétEz az ellenőrzés a webszerver helyes működésének ellenőrzésére használható. Meg kell adnia egy web címet (URL) és egy portot (alapértelmezetten 80). Opcionálisan megadhatók a belépési adatok (basic authentication), egy POST szöveg és egy üzenet, ami fogadható vagy nem fogadható.

Példa:
Domain/IP: domainname.ext/pagename.ext
Port: 80
Opcionális mezők
Felhasználónév: username
Jelszó: password
Szöveg küldés: name=mario&surname=rossi
Fogadható szöveg / Nincs fogadható szöveg: anytextfoundinthepage

HTTPS - Ellenőrzi a webszerver működésétEz az ellenőrzés a webszerver helyes működésének ellenőrzésére használható. Meg kell adnia egy web címet (URL) és egy portot (alapértelmezetten 443). Opcionálisan megadhatók a belépési adatok (basic authentication), egy POST szöveg és egy üzenet, ami fogadható vagy nem fogadható.

Példa:
Domain/IP: domainname.ext/pagename.ext
Port: 443
Opcionális mezők
Felhasználónév: username
Jelszó: password
Szöveg küldés: name=mario&surname=rossi
Fogadható szöveg / Nincs fogadható szöveg: anytextfoundinthepage

FTP - Ellenőrzi az FTP szolgáltatás működésétEz az ellenőrzés a webtárhelyhez kapcsolódó FTP szolgáltatás helyes működésének ellenőrzésére használható. Meg kell adnia egy Domain nevet vagy egy IP címet és egy portot (alapértelmezetten 21). Opcionálisan ellenőrizhető a belépés a megfelelő felhasználónév és jelszó megadásával.

Példa:
Domain/IP: ftp.domainname.ext
Port: 21
Opcionális mezők
Felhasználónév: username
Jelszó: password

IMAP - Ellenőrzi az IMAP szolgáltatás működésétEz az ellenőrzés az IMAP szolgáltatás helyes működésének ellenőrzésére használható. Meg kell adnia egy IP címet vagy egy Domain nevet és egy portot (alapértelmezetten 993 SSL/TLS használatával és 143 SSL/TLS nélkül). Az ellenőrzés lekérdezi az IP címet, hogy ellenőrizze létezik- e a szolgáltatás. Lehetséges titkosított protokoll beállítása is a SSL/TLS opció kiválasztásával.

Példa:
IP/Állomás: imap.domainname.ext
Port: 993
[v] SSL/TLS

POP3 - Ellenőrzi a POP3 szolgáltatás működésétEz az ellenőrzés az POP3 szolgáltatás helyes működésének ellenőrzésére használható. Meg kell adnia egy IP címet vagy egy Domain nevet és egy portot (alapértelmezetten 995 SSL/TLS használatával és 110 SSL/TLS nélkül). Az ellenőrzés lekérdezi az IP címet, hogy ellenőrizze létezik- e a szolgáltatás. Lehetséges titkosított protokoll beállítása is a SSL/TLS opció kiválasztásával.

Példa:
IP/Állomás: pop3.domainname.ext
Port: 995
[v] SSL/TLS

SMTP - Ellenőrzi az SMTP szolgáltatás működésétEz az ellenőrzés az SMTP szolgáltatás helyes működésének ellenőrzésére használható. Meg kell adnia egy IP címet vagy egy Domain nevet és egy portot (alapértelmezetten 465 SSL/TLS használatával és 25 SSL/TLS nélkül). Az ellenőrzés lekérdezi az IP címet, hogy ellenőrizze létezik-e a szolgáltatás. Lehetséges titkosított protokoll beállítása is a SSL/TLS opció kiválasztásával.

Példa:
IP/Állomás: smtp.domainname.ext
Port: 465
[v] SSL/TLS

TCP - Ellenőrzi a TCP szolgáltatás működésétEz az ellenőrzés az TCP szolgáltatás helyes működésének ellenőrzésére használható. Meg kell adnia egy IP címet és egy portot. Lehetőség van arra is, hogy elküldjön egy szöveget majd visszakapjon egy szöveget, ami a felügyelet szolgáltatás beállításai szerint fogadható vagy sem. A szolgáltatás egy lekérdezést végez TCP protokoll segítségével a beállított cím és port felé, hogy ellenőrizze az megfelelően működik.

Példa:
IP: 62.136.168.3
Port: xx
Send string: sendstring
Fogadható szöveg / Nincs fogadható szöveg: messagedisplayedonpage

SSL Tanúsítvány - Ellenőrzi az SSL szolgáltatás működésétEz az ellenőrzés az SSL Tanúsítvány lejáratának ellenőrzésére használható. Meg kell adnia egy IP címet, egy portot (alapértelmezetten 443) és a napok számát a tanúsítvány lejáratáig. A szolgáltatás a beállított ütemezés alapján végzi el az ellenőrzést és csak a lejárat napján küld értesítést.

Példa:
IP: 32.148.128.35
Port: 443
Napok száma a lejáratig: 7

MySQL - Adatbázis lekérdezés tesztEz az ellenőrzés a MySQL adatbázis helyes működésének ellenőrzésére használható. Meg kell adnia egy IP címet/Állomást, egy portot (alapértelmezetten 3306), a belépési adatokat és az adatbázis nevét. Opcionálisan megadhatja egy táblázat nevét is. A szolgáltatás egy kérést intéz az adatbázishoz, hogy ellenőrizze megfelelően működik, továbbá (amennyiben a táblázat neve meg van adva) megkísérel elvégezni egy lekérdezést a táblázatban ( select count(*) from tablename )..

Példa:
IP/Host: 45.124.171.45
Port: 3306
Felhasználónév: username
Jelszó: password
Adatbázis: databasename
Opcionális mezők
Táblázat: tablename

Microsoft SQL Server - Adatbázis lekérdezés tesztEz az ellenőrzés a Microsoft SQL adatbázis helyes működésének ellenőrzésére használható. Meg kell adnia egy IP címet/Állomást, egy portot (alapértelmezetten 1433), a belépési adatokat és az adatbázis nevét. Opcionálisan megadhatja egy táblázat nevét is. A szolgáltatás egy kérést intéz az adatbázishoz, hogy ellenőrizze megfelelően működik, továbbá (amennyiben a táblázat neve meg van adva) megkísérel elvégezni egy lekérdezést a táblázatban ( select count(*) from tablename ).

Példa:
IP/Host: 54.130.154.21
Port: 1433
Felhasználónév: username
Jelszó: password
Adatbázis: databasename
Opcionális mezők
Táblázat: tablename

Oracle - Adatbázis lekérdezés tesztEz az ellenőrzés az Oracle adatbázis helyes működésének ellenőrzésére használható. Meg kell adnia egy IP címet/Állomást, egy portot (alapértelmezetten 7777), a belépési adatokat és az adatbázis nevét. Opcionálisan megadhatja egy táblázat nevét is. A szolgáltatás egy kérést intéz az adatbázishoz, hogy ellenőrizze megfelelően működik, továbbá (amennyiben a táblázat neve meg van adva) megkísérel elvégezni egy lekérdezést a táblázatban ( select count(*) from tablename ).

Példa:
IP/Host: 55.120.154.80
Port: 7777
Felhasználónév: username
Jelszó: password
Adatbázis: databasename
Opcionális mezők
Táblázat: tablename

PostgreSQL - Adatbázis lekérdezés tesztEz az ellenőrzés a Postgre SQL adatbázis helyes működésének ellenőrzésére használható. Meg kell adnia egy IP címet/Állomást, egy portot (alapértelmezetten 5432), a belépési adatokat és az adatbázis nevét. Opcionálisan megadhatja egy táblázat nevét is. A szolgáltatás egy kérést intéz az adatbázishoz, hogy ellenőrizze megfelelően működik, továbbá (amennyiben a táblázat neve meg van adva) megkísérel elvégezni egy lekérdezést a táblázatban ( select count(*) from nometabella ).

Példa:
IP/Host: 55.120.154.80
Port: 5432
Felhasználónév: username
Jelszó: password
Adatbázis: databasename
Opcionális mezők
Táblázat: tablename

SSH - Ellenőrzi az SSH szolgáltatás működésétEz az ellenőrzés az SSH szolgáltatás helyes működésének ellenőrzésére használható. Meg kell adnia egy IP címet/Állomást, egy portot (alapértelmezetten 22), a belépési adatokat és az elvégzendő parancsot. Lehetőség van arra is, hogy visszakapjon egy szöveget, ami a felügyelet szolgáltatás beállításai szerint fogadható vagy sem.

Példa:
IP/Host: 62.149.128.3
Port: 22
Felhasználónév: user
Jelszó: password
Szöveg küldés: pwd
Opcionális mezők
Fogadható szöveg / Nincs fogadható szöveg: messagereceived

Telnet - Ellenőrzi a Telnet szolgáltatás működésétEz az ellenőrzés az Telnet szolgáltatás helyes működésének ellenőrzésére használható. Meg kell adnia egy IP címet/Állomást, egy portot (alapértelmezetten 23), és egy üzenetet, ami a távoli szolgáltatástó várható. Lehetőség van arra is, hogy elküldjön egy szöveget majd visszakapjon egy szöveget, ami a felügyelet szolgáltatás beállításai szerint fogadható vagy sem.

Példa:
IP: 62.149.128.31
Port: 23
Várható: login:
Opcionális mezők
Szöveg küldés: admin
Fogadható szöveg / Nincs fogadható szöveg: password:
Bookmark and Share