Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 
Partner > 6 - Profilalkotás > Profil csere és törlés

6.5 Profil csere és törlés

A csere és törlés műveletek a következőképpen végezhetők el:

Profil cseréje


A Partner Panel lehetővé teszi a Profil cseréjét másik létező Profilra. Ez akkor hasznos, ha az Adminisztrátor egy új Profilt kíván alkalmazni bizonyos típusú Felhasználókhoz.

Tegyük fel, hogy van egy Profil, amely bizonyos Jogosultságokkal van beállítva, és a Felhasználók egy csoportja társul ehhez a Profilhoz. Amennyiben az Adminisztrátor szerkeszteni kívánja a Profil Jogosultságait, két lehetősége van:
  • Használja a meglévő Profilt és megváltoztatja annak Jogosultságait - ebben az esetben a Jogosultságok szerkesztését kell elvégeznie.
  • Létrehoz egy új Profilt különböző Jogosultságokkal, majd kicseréli vele az előző Profilt - ez a lehetőség alább látható.
A második lehetőség egyik előnye, hogy tesztelési lehetőséget biztosít az Adminisztrátor számára (ellenőrizheti, hogy a Jogosultságok megfelelőek-e), így megteheti, hogy csak a tesztelést követően végzi el a Profil cseréjét.

Egy Profil cseréjéhez menjen a
"Partner Panel" -> "Kezelés" -> "PROFILOK KEZELÉSE" -> "Profilok Kezelése" részre.

Egy táblázat jelenik meg a már meglévő Profilokkal.


Válassza ki a Profilt, amit szeretne lecserélni, majd kattintson a jobb oldalon található Profil csere ikonra  . A következő párbeszéd ablak jelenik meg.



A bal alsó sarokban található listából válassza ki a Profilt, amelyre cseréli a jelenlegi profilt, majd kattintson a "Mentés" gombra a folytatáshoz. Ezután egy üzenet jelenik meg a művelet sikerességéről.


Profil törlése


Egy Profil törléséhez menjen a
"Partner Panel" -> "Kezelés" -> "PROFILOK KEZELÉSE" -> "Profilok Kezelése" részre.

Egy táblázat jelenik meg a már meglévő Profilokkal.


Válassza ki a Profilt, amit szeretne törölni, majd kattintson a jobb oldalon található  ikonra. A következő párbeszéd ablak jelenik meg



Nyomja meg az "OK" gombot a folytatáshoz. Felhívjuk a figyelmét, hogy csak akkor törölhető egy Profil, ha nincs Felhasználóhoz rendelve. Ez ellenőrizhető a "Használatban" oszlopban, ahol a "NEM" szónak kell szerepelnie a profil mellett. Más esetben a következő két lehetőség nyílik a törlésre:
  • a Felhasználókat egyenként, manuálisan kell Hozzárendelni egy másik Profilhoz, majd elvégezhető a törlés
  • le kell cserélni a Profilt egy új vagy egy másik Profillal, majd elvégezhető a törlés