Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 
Partner > 8 - Termék Kezelés > A Termékek: típus és kezelés

8.1 A Termékek: típus és kezelés

A Partner Panel lehetővé teszi a platformhoz kapcsolódó minden elem értékesítésének kezelését, biztosítva az ár és az Árlista kiválasztását, amelyhez rendeli azokat. Az értékesítésre szánt egyes elemeket termékeknek tekintjük.

Típus


Vizsgáljuk meg a Partner Panelen található termékek típusát és azok fogalmát. Két termék típus létezik:
 • Infrastruktúra Termékek: ezek a platformon található termékek. Ezen termékeknél módosítható az ár, kivéve az Alap Árlistát. Az Infrastruktúra Termékek nem törölhetők: az egyetlen lehetőség, ha nem rendeli hozzá Árlistához és így azok nem kerülnek értékesítésre; viszont továbbra is megjelennek a termékek listájában a "Termékek kezelése" részen. Az ilyen termékek már feloszthatók törölhető és nem törölhető termékekre.
   
  • A "törölhető" termékek azok, amelyeket a Partner kizárhat az értékesítésből. Ez a kategória jelenleg magába foglalja a rendszer minden Előre konfigurált Sablonját.
  • A "nem törölhető" termékek azok, amelyeket nem lehet kizárni az Ügyfelek számára kínált termékek közül, ezeknek kizárólag a végső ára módosítható. Ez a kategória a hardver erőforrásokat foglalja magába (vCPU, RAM, HD, HD1 ...).
 • Saját Termékek: ezeket a termékeket a Partner hozza létre, mint például a Saját Sablonok. Ennél a terméktípusnál beállítható az ár és a díjszabás típusa is (óránkénti, havi, naptári hónap vagy fix költség). A Saját Termékek véglegesen törölhetők és így eltávolíthatók a "Termékek kezelése" részben található termékek listájából.

Kezelés


Az "ÉRTÉKESÍTÉS" -> "Termékek Kezelése" oldalon lehet eldönteni, hogy az adott termékek értékesítésre kerüljenek-e és megjelenjenek-e egy vagy több létező árlistán. Az oldal megnyitásával az alábbi táblázat lesz látható.A táblázat tetején található fülek használatával a termékek kategóriákra bontva tekinthetők meg.
 • Operációs Rendszer/Sablon: magába foglalja a rendszer előre konfigurált sablonjait és a Partner saját sablonjait.
 • Licencek és Kiegészítők: magába foglalja a Licenceket (például Plesk) és minden Kiegészítőt.
 • Egyéb: egyéb szolgáltatások (domain, backup, stb.)
A listában található minden termék mellett látható a típus (Infrastruktúra vagy Saját), a használt Hypervisor és a létrehozás dátuma. Az egy hónapnál nem régebben hozzáadott termékeknél a NEW jelzés lesz látható a jobb oldalon.
Az árlistákból minden termék eltávolítható vagy hozzáadható azokhoz a következő gombok használatával:
Termék hozzáadása az Árlistákhoz
Termék eltávolítása az Árlistából

Nézzük, milyen lépések szükségesek egy Saját Termék értékesítéséhez a Partner Panelen. Saját termékként jelenleg csak Saját Sablonok kezelhetők: