Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 

7.1 BaaS Szolgáltatás (Backup as a Service)

  További információért, kérjük, lépjen kapcsolatba szakértői csapatunkkal.
BaaS (Backup as a Service) szolgáltatás lehetővé teszi image technológián alapuló biztonsági másolatok létrehozását Privát Cloud virtuális gépeiről, szorosan együtt működve a virtualizációs hypervisorral (VMware) anélkül, hogy bármit telepíteni kellene a menteni kívánt Virtuális Gépen.

Az alkalmazott technológia, nem támaszkodik a virtuális gépek erőforrásaira és a hálózati kapacitásukra az adatok továbbításához, a végrehajtás minimális többletterheléssel (további erőforrás használat) és maximális átláthatósággal jár.

A védett virtuális gép teljes mértékben megmarad, függetlenül a telepített operációs rendszertől. Mivel a szolgáltatás jellege tisztán infrastrukturális, a Cloud Bare Metal Backup használható a Cloud Backup mellett, mellyel együtt teljes védelmet nyújtanak, a gép lemezképétől az alkalmazás-szintű és fájlrendszer-szintű mentésekig.

A szolgáltatás alapja Acronis technológia, mely piacvezető az image technológián alapuló biztonsági mentés megoldások terén, lehetővé teszi a Virtuális Gépek (vApp és VM) mentését egy egyszerű Web Control Panelen keresztül.

Továbbá lehetővé teszi a kívánt ütemezés és a megtartás meghatározását, majd a visszaállítást akár a teljes gép, akár ugyanazon gép egyes fájljainak tekintetében.

Az említett control panelen lehetséges a visszaállított virtuális gép előkonfigurálása is, megváltoztatva a hálózat, állomásnév, CPU és RAM beállításokat, vagy akár klónozva azt egy új vApp-on.

A szolgáltatással virtuális gépenként készíthető mentés és 200GB tárhelyet biztosít minden egyes gép számára.

A tárhely kumulatív: ez azt jelenti, hogy például 10 Cloud Bare Metal Backup csomag összesen 2TB tárhelyet nyújt (10x200GB), amely megosztható a védett virtuális gépek (ebben az esetben 10 virtuális gép) között. Az ügyfelek így egyszerűen növelhetik tárhelyüket további csomagok megvásárlásával.

A Private Cloud szolgáltatás hypervisorával és a VMware által kínált védelmi mechanizmusokkal integrált mentési technológia garantálja a konzisztenciát és a végrehajtást. Ugyancsak ide tartozik a natív együttműködés a Microsoft VSS szolgáltatással (VMware eszközökkel) az alkalmazás szintű konzisztencia biztosításához. Mivel az adatok tárolása egy távoli tárolón történik, a helyreállítás a virtuális gép tárolójának sérülése vagy az adatok teljes elvesztése esetén is lehetséges, biztosítva a teljes vApp helyreállítását.

A maximális biztonsági szint garantálásának érdekében, a védett adatok jelszóval titkosíthatók.