Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 
COMPUTING > Privát Cloud > 4 - DRaaS kiegészítő szolgáltatás > Zerto Cloud DRaaS > DRaaS (Disaster Recovery as a Service) Szolgáltatás

4.1 DRaaS (Disaster Recovery as a Service) Szolgáltatás

 Műszaki vagy értékesítési támogatásért lépjen kapcsolatba szakértői csapatunkkal.
Disaster Recovery as a Service (DRaaS) lehetővé teszi az Aruba Private Cloud infrastruktúrája védelmét egy gyors, professzionális, egyszerű és biztonságos Disaster Recovery szolgáltatással.
Az önkiszolgáló Web Panel biztonságos kapcsolaton keresztüli használatával, a felhasználók létrehozhatnak Disaster Recovery irányelveket, kiválasztva a forrást (primary site) és a célt (secondary site) a helyi VMware virtuális infrastruktúrái és/vagy a Privát Cloud szolgáltatással igénybe vehető Aruba adatközpontok között. Néhány perc alatt létrehozhatók önkonzisztens replikák távoli helyek között és aktiválható egy tökéletesen működő Disaster Recovery folyamat.

Egy Disaster Recovery megoldás meghatározásakor két fontos mérési paramétert kell figyelembe venni: RPO és RTO.
  • az RPO (Recovery Point Objective) megmutatja a maximális eltérést, ami még tolerálható az éles működtetésű környezet (primary site) és a másolat (secondary site) között. Tehát leírja, hogy mennyi adat maradt szinkronizálatlan egy katasztrófa esetén.
  • az RTO (Recovery Time Objective) megmutatja azt az időt, ami a szolgáltatásai helyreállításához szükséges a másodlagos helyszínen egy  katasztrófa esetén. Tehát jelzi, hogy mennyi ideig tart a katasztrófa elhárítási folyamat befejezése a szolgáltatások reaktiválásához.
A szolgáltatáshoz használt replikációs rendszer alapja a Zerto technológia (a legkorszerűbb virtualizált VMware Disaster Recovery megoldások), amely optimalizálja és duplikáció mentesen tömöríti védendő adatokat, garantálja a minimális kihatást a szükséges sávszélességre és néhány másodperctől néhány percig terjedő időszakokra csökkenti az RTO értékét, még nemzetközi távolságok esetében is.

Az alacsony RTO értéket a könnyű használat, valamint az egyszerű és biztonságos önkiszolgáló control panel biztosítja, amely egy gombnyomással, lehetővé teszi a helyreállítási folyamat automatikus elindítását. A rendszer néhány másodperc alatt képes átkapcsolni a munkaterhelést a DR helyszínére.

A disaster recovery folyamat tesztelése bármikor és egyszerűen lehetséges egy DR teszt futtatásával. A teszt megpróbálja helyreállítani a rendszert egy katasztrófát követően a szerverek másodlagos helyszínen történő aktiválásával anélkül, hogy megzavarná az éles szervereket, így lehetővé teszi, hogy ellenőrizze, hogy a replikáció és a disaster recovery folyamat jól működik.

Mint minden Aruba szolgáltatás esetében, a “Managed” opció itt is elérhető, mely opció keretein belül a Disaster Recovery megoldás teljes körű kezelését az Aruba képzett műszaki csapata végzi.