Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 

4.3 VPG létrehozás

 Műszaki vagy értékesítési támogatásért lépjen kapcsolatba szakértői csapatunkkal. A Zerto által biztosított Web Panel hivatalos dokumentációjának megtekintéséhez kattintson ide.

VPG meghatározása

VPG (Virtual Protection Group) - Több virtuális gépből (VM) álló struktúrát jelöl. A Zerto megoldással a struktúra megegyezik a vApp-al, ami egy vagy több gépből állhat.

vApp meghatározása

A vApp egy vagy több virtuális gépből áll és egyetlen logikai egységként kezelhető és felügyelhető. A virtuális gépek mellett a vApp tartalmazza a hozzá rendelt hálózatokat.

VPG létrehozás

Egy VPG létrehozása a védendő vApp kiválasztásából és a másodlagos helyszín (Recovery Site), valamint a dedikált erőforrásainak (Recovery Org vDC)
megadásából áll. A Web control panelre történő belépést követően a következő oldalra fog érkezni.

Kattintson a jobb felső sarokban található "New VPG" gombra.

Egy "New VPG" párbeszédablak nyílik meg.

Válasszon ki egyet a "Protected vApps" részben felsorolt vApp-ok közül.
A "Recovery site" mezőben meg kell adnia a használni kívánt másodlagos helyszínt.
A "Recovery Org vDC" mezőben ki kell választania a dedikált erőforrásokat.
A "Recovery Service Profile" mező mutatja a szolgáltatás konfigurálásához használt beállításokat. A lenyíló menüből két lehetőség választható:
  • "System Service Profile" - alapértelmezett értékekkel.
  • "Custom" - az értékek testre szabásának lehetőségével.
A "Save" gombra kattintva megkezdődik a VPG létrehozási folyamat és az adatok megfeleltetése az elsődleges és a másodlagos helyszín között.

Amikor a művelet befejeződött, a következő oldal (v Meeting SLA) jelenik meg a vApp-hoz, valamint a replikáció végrehajtásához és konfigurációjához kapcsolódó minden információval

Ha a következő oldal (x Not Meeting SLA) jelenik meg: a VPG létrehozása nem sikerült. Felhívjuk figyelmét, hogy a sikertelenség egyik oka az lehet, hogy a vApp egyik virtuális gépe ki van kapcsolva: ebben az esetben, kapcsolja be a virtuális gépet és végezze el a műveletet újra.