Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 
STORAGE > Object Storage > 1 - Használat és technológia > Az Object Storage szolgáltatás műszaki jellemzői

1.2 Az Object Storage szolgáltatás műszaki jellemzői

Az Object Storage infrastruktúrája a legújabb tárolási megoldásokon alapul, petabájt (1.000.000 GB) adat archiválására. Olyan technológiát használ, amely garantálja a magas tárolási kapacitást, a műveletek egyszerűségét és az adatok teljes ellenőrzését, megkímélve a felhasználókat a nagy mennyiségű és összetett adatmentési műveletek kezelésétől. A tárolót elosztott intelligencia jellemzi, amely nem tartalmaz biztonsági réseket.

A rugalmasság és az öngyógyító képesség elengedhetetlen funkciói a rendszernek. A technológia frissítései nem igényelnek semmilyen adat migrációt vagy leállást. A párhuzamos architektúra biztosítja a magas szintű teljesítményt, akár több százezer random I/O másodpercenként és több GB forgalom másodpercenként.

Működés

Amikor egy fájl feltöltésre kerül a tároló helyre, a rendszer automatikusan létrehoz két másolatot a fájlról és elmenti különböző Szerverek véletlenszerűen kiválasztott lemezein, ügyelve arra, hogy az adatok 3 példánya mindig elérhető legyen a rendszerben.

Egy tároló lemez leállása vagy sérülése esetén, a rendszer automatikusan aktiválja az öngyógyító mechanizmust, pótolva az adatok elveszett másolatát egy újabb lemezen. A tároló helyre feltöltött fájlok nem kerülnek replikálásra ugyanazon a lemezen, minden másolat másik Szerver másik lemezén készül. Így egy sokkal biztonságosabb tároló hálózat jön létre.
 

Az Object Storage szerkezetének sematikus ábrázolása