Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 

8.1.3 Lemezkép létrehozása Cloud Szerver Pro szolgáltatás útmutató

Hogy létrehozhassa a virtuális lemezek képfájljait HyperV hypervisor esetén (.vhd), használhatja a Disk2VHD segédprogramot (https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/disk2vhd). Hangsúlyozzuk azt a tényt, hogy az importálás után és a virtuális lemez első használata alatt hibák léphetnek fel a hardver miatt mivel a fizikai lemezből egy virtuális lemez lesz. Ez különösen problémás lehet Windows és Linux rendszereken, ha ez egy boot lemez.
Másik módszer lemezek vagy egy teljes gép konvertálására az SCVMM eszköz használata a szerveren. Ez az eszköz (365 napig ingyenesen használható) hozza létre a .vhd fájlt mindegyik szerveren található lemezhez. Az útmutató elérhető a https://msdn.microsoft.com/en-gb/library/dd380687.aspx. címen. Ez az eljárás virtuális boot lemezek esetén megpróbálja átkonfigurálni a lemezeket úgy, hogy az ne ütközzön az előző eljárásban említett problémába.
Mindenesetre a Windows (Windows 7 - Windows 2008 szerver) rendszeren a virtuális lemezek kezelése nagyon egyszerű: menjen a Computer Management részre és kattintson a jobb gombbal a Disk Management lehetőségre, a "Create VHD" és a "Connect VHD" opciókból választhat. E két lehetőséggel azonnal létrehozható, szerkeszthető és/vagy beállítható a VHD közvetlenül a saját helyi szerverén.

A lemezek VMware környezetben történő konvertálásához azaz .VMDK fájlok létrehozásához a VMware a VMware Converter eszközt biztosítja (ezzel az eszközzel különböző hypervisor-okhoz is konvertálhat lemezképet). Egy másik egyszerűbb eszköz a .VMDK fájlok kezelésére az ingyenes "VMware Player" eszköz.
 
 A leírt művelet kizárólag példa jellegű: nem megfelelő használat vagy gondosság és szakértelem nélküli használat, részleges és/vagy teljes adatvesztést okozhat, bizonyos esetekben megzavarhatja a virtuális gép megfelelő működését. Az útmutató használata megfelelő ismeretek nélkül nem ajánlott. Nem vállalunk felelősséget az útmutató használatából adódó problémákért vagy károkért.