Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 
COMPUTING  /  Cloud Szerverek  /  5 - Helyreállítási Konzol  /  Helyreállítási Konzol használata

5.1 Helyreállítási Konzol használata

A Helyreállítási Konzol segítségével a Control Panelen keresztül, egy grafikus felületen kezelheti Cloud Szervereit.
A Helyreállítási Konzol használatával:
  • újraindíthatja virtuális gépét (emlékeztetjük, hogy a virtuális gép Control Panelről történő leállítása és elindítása újraindításnak minősül)
  • beléphet a gépére böngészőjén keresztül, egy grafikus felület használatával
  • kezelheti és/vagy felügyelheti a virtuális gépet, valamint a többi beállított eszközt
Ugyanakkor a Helyreállítási Konzol használata csak akkor ajánlott, ha feltétlenül szükséges, mivel a hozzáféréshez inkább az RDP vagy az SSH módszer ajánlott a gyorsaság és a jobb teljesítmény miatt. A Helyreállítási Konzolon keresztüli hozzáférés az egyedüli mód a Cloud Szerver elérésére olyankor, amikor a Nyilvános IP nincs hozzárendelve vagy nincs megfelelően konfigurálva.

Elérés

A Helyreállítási Konzol használatához egyszerűen lépjen be a Control Panelen és válassza ki a Cloud Szervert, majd kattintson a "Bejelentkezés" fülre a jobb felső sarokban,vagy kattintson a "Bejelentkezés" lehetőségre, a Szerver mellett lenyíló menüben.Mindkét esetben a következő oldalra jut.Kattintson a "Futtassa a Konzol indítási folyamatát" gombra.

Használat

A Helyreállítási Konzol elindítása után a következő oldal jelenik meg.


A konzol alján kétféle gomb típust talál:

  • CRTL + ALT + DEL: lehetővé teszi a bejelentkezési képernyő megjelenítését, ahol megadhatja a felhasználónevet és a jelszót
  • KEYBOARD: lehetővé teszi három virtuális billentyűzet megjelenítését
A Helyreállítási Konzolon az adatbevitelhez használhatja saját eszköze billentyűzetét vagy valamelyik virtuális billentyűzetet.
 
 FIGYELEM:a virtuális billentyűzet a választott hypervisor, a Cloud Szerver oprációs rendszere és Cloud Szerveren beállított nyelvnek megfelelően fog működni. Ezért javasoljuk, ellenőrizze, hogy a billentyűzeten kiválasztott karakter megfelel-e a képernyőn megjelenő karakternek, főként a helytelen jelszó begépelés elkerülésének érdekében.
Alább látható a három virtuális billentyűzet:
  • KEYBOARD IT-IT 1

  • KEYBOARD IT-IT 2

  • KEYBOARD EN-US

lásd még