Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 
COMPUTING > Cloud Szerverek > 4 - Hozzáférés a Cloud Szerverekhez > Csatlakozás a Cloud Szerver szolgáltatáshoz SSH segítségével

4.3 Csatlakozás a Cloud Szerver szolgáltatáshoz SSH segítségével

Az SSH (Secure SHell) egy hálózati protokoll, amely lehetővé teszi a csatlakozást egy távoli számítógéphez (mint az ön Cloud Szervere) parancssoron keresztül.

Az SSH titkosítási rendszert használ a hitelesítéshez és a munkafolyamathoz, és ez az, amiért előnyben részesítik a többi protokollal szemben és ténylegesen távfelügyeleti szabvánnyá vált a Unix/Linux rendszereken.

Csatlakozás Linux Cloud Szerverhez egy Linux operációs rendszerrel ellátott számítógépről

A Linux Cloud Szerverhez történő csatlakozáshoz egy Linux Operációs Rendszerrel ellátott számítógépről egyszerűen használja az SSH parancsot

ssh 192.168.123.253 -l root

(az IP a Cloud Szerver IP címe; az enter megnyomása után kérni fogja a Cloud Szerver jelszavát

Miután a hitelesítés megtörtént, minden SSH parancs használhazó lesz a Linux Cloud Szervere kezeléséhez.

Csatlakozás Linux Cloud Szerverhez egy Windows operációs rendszerrel ellátott számítógépről

A Linux Cloud Szerverhez történő csatlakozáshoz egy Windows Operációs Rendszerrel ellátott számítógépről, különböző kliensek használhatók az SSH-n keresztüli hozzáféréshez: legnépszerűbbek az OpenSSH, WinSCP, és mindenekelőtt PuTTY.
Mi az utóbbit fogjuk használni példának.
  1. A PuTTY indítását követően, a "Session" részben kik kell tölteni a "host name/IP address" mezőt a Cloud Szerver nyilvános IP címével.
  2. Majd az "Open" gombra kattintva egy ablak nyílik meg a parancssorral ahol meg kell adni a felhasználónevet amely ebben az esetben a "root".
  3. Ezután meg kell adni a "root" felhasználó jelszavát ami ugyanaz mint a Cloud Szerver jelszava (a Cloud Szerver létehozásakor megadott).
  4. Miután a hitelesítés megtörtént, minden SSH parancs használhazó lesz a Linux Cloud Szervere kezeléséhez.