COMPUTING > Cloud Szerverek > Nyilvános IP > Cloud Szerver csatlakoztatása az Internetre

10.1 Cloud Szerver csatlakoztatása az Internetre Cloud Szerver Pro szolgáltatás útmutató Cloud Szerver Smart szolgáltatás útmutató

Egy Cloud Szerverhez társított nyilvános IP lehetővé teszi, hogy az előbbi elérhető legyen az interneten keresztül. Továbbá, a Cloud Szerver, amelyhez egy nyilvános IP van hozzárendelve, közvetlen hozzáféréssel rendelkezik a hálózathoz, ahol egy nagyon nagy dedikált kapcsolat sebesség érhető el, majdnem hasonló mint az aktuális hálózati kártya maximális sebessége.
 
A Cloud Computing szolgáltatás biztosít egy nyilvános IP címet minden Cloud Szerverhez, amely már benne van a Cloud Szerver költségében és már be van állítva az adott szerveren.

A Szerverhez biztosított nyilvános IP lehetővé teszi, hogy csatlakozzon a Cloud Szerverhez különböző eszközökkel, mint például RDP (Windows szerver), vagy SSH (Linux szerver).
 
Ha törli ezt a nyilvános IP-t vagy ha leválasztja, akkor a Szervert csak Helyreállítási Konzolról lesz képes elérni, vagy egy másik olyan szerverről, amely ugyanazon a hálózaton található.