COMPUTING > Cloud Szerverek > 14 - Sablon Adatlapok > AL85-001 - AlmaLinux OS 8.x 64bit

AL85-001 - AlmaLinux OS 8.x 64bit Cloud Szerver Pro szolgáltatás útmutató Cloud Szerver Smart szolgáltatás útmutató

Jellemzők

Az AlmaLinux operációs rendszert úgy tervezték, hogy vállalati szintű platformot biztosítson mindenkinek, aki professzionális használatra szeretné használni a GNU/Linuxot. A rendszert a CentOS 8 frissítéseinek leállítását követő időszakra fejlesztették ki és a CentOS disztribúció alternatíváját jelenti. Ugyanazokat az elveket követve az AlmaLinux is egy közösség által támogatott, ingyenesen használható, stabil, nyílt forráskódú Linux disztribúció; rendszeres kiadásokkal, frissítésekkel és hosszú távú támogatással. Az AlmaLinux teljes mértékben kompatibilis az RHEL-lel (Red Hat Enterprise Linux) és a CentOS pre-Stream-el, ami gyakorlatilag annak egy elágazása. Teljes mértékben támogatja az olyan hosting megoldásokat, mint a Plesk és a cPanel. A hálózat a Network Manager és az „nmcli” parancssori eszköz használatával kezelhető. Az AlmaLinux bármilyen kritikus munkaterhelésre alkalmas.

A Fail2ban minden AlmaLinux sablonon elérhető. További részletekért tekintse meg az oktatóanyagunkat.

Hozzáférés

Az adminisztratív hozzáférés SSH-n keresztül biztosított a root felhasználónévvel és az aktiválás során választott jelszóval.

Beállítások

Ez a sablon egy alap AlmaLinux OS telepítés, bármilyen jellegű felhasználásra alkalmas és nem tartalmaz semmilyen speciális előbeállítást.

A fail2ban telepítve van a szerveren a 22-es porton keresztüli brute-force támadások enyhítése érdekében.

A nyitott portok ennél a sablonnál a következők:
22 TCP

Sablon verzió

1.0

Változási napló

-