Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 
COMPUTING > Cloud Szerverek > 14 - Sablon Adatlapok > ANL-001 - Openfiler 2.99 64bit - Storage Server

ANL-001 - Openfiler 2.99 64bit - Storage Server Cloud Szerver Pro szolgáltatás útmutató

openfiler

EOL (End Of Life)
This template is no longer available for creating new Cloud Servers.

Jellenzők

OAz OpenFiler minden célból tekintve egy Linux CentOS és rPath alapokra épülő operációs rendszer, amely kizárólag a NAS (Network Attached Storage) virtuális gépek és eszközök számára készült. A disztribúció és a szolgáltatások szempontjából az egyik legjobb elérhető tárolási megoldás: online elérhető grafikus felülettel rendelkezik, ezzel egyszerűvé téve a használatát és a kezelését. Számos protokollt is támogat, úgy mint a CIFS, FTP, NFS, SSH, SFTP és TFTP, továbbá beágyazható olyan hálózatokba, amiknél LDAP, aktív könyvtárazás, NIS and Hesiod hitelesítési mechanizmusok használata jellemző.

Hozzáférés

A kezelés az online felületen a Cloud Szerverhez tartozó publikus IP címmel lehetséges, https kapcsolaton keresztül, a 446-os porton. (Példa: https://95.110.153.5:446) Ezzel egy lap nyitható meg, ami az adminisztrátor felhasználónevet és az ahhoz tartozó jelszót fogja kérni.
A hozzáférést biztosító adminisztrátor felhasználónév az "openfiler" (nem "root" vagy "administrator").
A jelszó a Cloud Server Storage konfigurálása során választott belépőkód.

A tapasztaltabb felhasználók SSH kapcsolaton keresztül is elérhetik, ami hasznos lehet a virtuális gép “alapjának” eléréséhez, viszont nem szükséges a Tároló konfigurálásához vagy kezeléséhez.
Tekintettel az OpenFiler által biztosított teljesen grafikus felületre, nem ajánljuk a Cloud Server Storage publikus IP címének törlését, ellenkező esetben a hozzáférés csak az ugyanabban a hálózatban lévő más Cloud Szerverekről lesz lehetséges.

Beállítások

A sablon nem tartalmaz speciális előbeállításokat, mivel ez egy alapvető OpenFiler telepítést biztosít.

Sablon verzió

1.0

Változási napló

-