COMPUTING > Cloud Szerverek > Sablon adatlapok > DE11-001 - Debian 11 64bit

DE11-001 - Debian 11 64bit Cloud Szerver Pro szolgáltatás útmutató Cloud Szerver Smart szolgáltatás útmutató

Jellemzők

A Debian projekt által létrehozott Debian egy olyan operációs rendszer, amely csak szabad szoftverekből áll, de a megfelelő adattárak hozzáadásával használhat szabadalmaztatott szoftvereket vagy olyan szabad szoftvereket, amelyek nem ingyenes szoftverekből származnak. A világ minden tájáról fejlesztő önkéntesek együttműködésének köszönhetően alakult ki, és többet kínál, mint egyszerű operációs rendszert; több mint 29 000 csomaggal kerül forgalomba, a már előre összeállított és csomagolt programokkal megkönnyíti a telepítést.
A fő formátum, a Debian GNU/Linux, a Linuxot a rendszermagként (az operációs rendszer központi része) és a GNU projektből származó segédprogramokat használja. Ezért hívják GNU/Linux néven.
A projekt megalapítója, Ian Murdock, a Debian nevét a saját neve és az akkori barátnője (jelenleg volt felesége) Debra nevének első három betűje ötvözésével alkotta.

Hozzáférés

Az adminisztrációs hozzáférés SSH-n keresztül történik a root felhasználónévvel és a hozzá kapcsolódó jelszóval.

Beállítások

A Fail2ban kivételével a sablon nem tartalmaz speciális előbeállításokat. Mivel ez egy minimális Debian telepítés, így bármilyen típusú felhasználásra alkalmas. Az SSH eléréshez a 22-es port nyitva van.

Sablon verzió

1.0

Változási napló

-