Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 
COMPUTING > Cloud Szerverek > 14 - Sablon Adatlapok > LC06-001_2 - CentOS 6.x 32bit/64bit

LC06-001_2 - CentOS 6.x 32bit/64bit Cloud Szerver Pro szolgáltatás útmutató Cloud Szerver Smart szolgáltatás útmutató

CentOS

Jellemzők

A CentOS (a Community enterprise Operating System rövidítése) olyan operációs rendszer, amely vállalati szintű platformot kínál mindazoknak, akik a GNU/Linuxot professzionális célokra szeretnék használni. Ez a Linux disztribúció a Red Hat Enterprise Linux-ból származik, amellyel megpróbál teljesen kompatibilis lenni; ezért a CentOS tökéletes megoldás lehet mindenkinek, aki egy jobb GNU/Linux rendszert szeretne használni, többek között a következő előnyökkel.
A Red Hat Enterprise Linux teljes egészében szabad szoftverből áll, de olyan formátumban áll rendelkezésre, amely csak pay-per-use alapon használható (például bináris CD-ROM). A GNU General Public License és más licencek alapján a forráskódot a Red Hat nyilvánosan hozzáférhetővé teszi. A CentOS fejlesztői ezt a kódot használják egy olyan termék létrehozásához, amely nagyon hasonlít a Red Hat Enterprise Linux rendszerhez, viszont ingyenesen letölthető és használható, de a Red Hat támogatása nélkül.

Hozzáférés

Az adminisztrációs hozzáférés SSH-n keresztül történik a root felhasználónévvel és a hozzá kapcsolódó jelszóval.

Beállítások

A sablon nem tartalmaz speciális előbeállításokat, mivel ez egy minimális CentOS telepítés, így bármilyen típusú felhasználásra alkalmas.

Sablon verzió

1.2

Változási napló

Telepített kernel 2.6.32-358* (jobb integráció VMware és Hyper-V hypervisorokkal).
A lemez időtúllépése 180 másodpercre van beállítva Hyper-V és Low Cost Hyper-V esetében.
Különböző optimalizálások.