Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 
COMPUTING > Cloud Szerverek > 14 - Sablon Adatlapok > LC07-001 - CentOS 7.x 64bit

LC07-001 - CentOS 7.x 64bit Cloud Szerver Pro szolgáltatás útmutató Cloud Szerver Smart szolgáltatás útmutató

CentOS

Jellemzők

A CentOS (a Community enterprise Operating System rövidítése) olyan operációs rendszer, amely vállalati szintű platformot kínál mindazoknak, akik a GNU/Linuxot professzionális célokra szeretnék használni. Ez a Linux disztribúció a Red Hat Enterprise Linux-ból származik, amellyel megpróbál teljesen kompatibilis lenni; ezért a CentOS tökéletes megoldás lehet mindenkinek, aki egy jobb GNU/Linux rendszert szeretne használni, többek között a következő előnyökkel.
A GNU General Public License és más licencek alapján a forráskódot a Red Hat nyilvánosan hozzáférhetővé teszi. A CentOS fejlesztői ezt a kódot használják egy olyan termék létrehozásához, amely nagyon hasonlít a Red Hat Enterprise Linux rendszerhez, viszont ingyenesen letölthető és használható, de a Red Hat támogatása nélkül.
A 7-es verzió sok új funkciót tartalmaz, a 3.x kernel alkalmazásától a systemd rendszer és szolgáltatáskezelőként történő bevezetéséig.

Hozzáférés

Az adminisztrációs hozzáférés SSH-n keresztül történik a root felhasználónévvel és a hozzá kapcsolódó jelszóval.

Beállítások

A sablon nem tartalmaz speciális előbeállításokat, mivel ez egy minimális CentOS telepítés, így bármilyen típusú felhasználásra alkalmas.

Sablon verzió

1.0

Változási napló

-