Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 
COMPUTING > Cloud Szerverek > 14 - Sablon Adatlapok > LU14-001 - Ubuntu Server 14.04 LTS 64bit

LU14-001 - Ubuntu Server 14.04 LTS 64bit Cloud Szerver Pro szolgáltatás útmutató Cloud Szerver Smart szolgáltatás útmutató

Ubuntu

Jellemzők

Az Ubuntu server kiadása a Debian-nak köszönhetően, amely szerver-rendszerének erőssége miatt híres, örökölti a fantasztikus teljesítményt és a kiszámítható fejlődést. Az Ubuntu első különálló server verziója az 5.10, ami 2005 októberében jelent meg.
A 10.04 LTS verzióval az "Ubuntu Server Edition" számos tipikus konfigurációt támogat, bemutatva az egyszerűséget, ami az Ubuntu-t asztali és kiszolgálói környezetként is ismertté tette. Az új "Ubuntu Server Edition" fantasztikus platformot kínál a szerverek kialakításához a fő internetes szolgáltatásokkal: mail, web, DNS, fájlszerverek és adatbázisok.
Az egyik legfontosabb tulajdonság, amelyet a Debian-tól örökölt, a biztonság. A telepítés után az Ubuntu kiszolgálónak nincsenek nyitott portjai, és csak a biztonságos kiszolgálóhoz szükséges szoftvert tartalmazza.

Hozzáférés

Az adminisztrációs hozzáférés SSH-n keresztül történik a root felhasználónévvel és a hozzá kapcsolódó jelszóval.

Beállítások

A sablon nem tartalmaz speciális előbeállításokat, mivel ez egy minimális Ubuntu Server telepítés, így bármilyen típusú felhasználásra alkalmas.

Sablon verzió

1.0

Változási napló

-