Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 
COMPUTING > Cloud Szerverek > 9 - Virtuális Switch és magánhálózat > Hozzáférés a Cloud Szerverekhez IP címen keresztül

9.4 Hozzáférés a Cloud Szerverekhez IP címen keresztül Cloud Szerver Pro szolgáltatás útmutató

Ha a hálózat megfelelően van konfigurálva, a Cloud Szerverek, amelyek részét képezik a hálózatnak, kommunikálhatnak a saját IP címeiken. Ugyanígy a hálózatán található bármely Cloud Szerverhez történő csatlakozással, elérheti az összes többit egyszerűen felidézveve az adott IP címet. Ez lehetővé tesz egyetlen hozzáférési pontot az összes Cloud Szerverhez egy magánhálózatban: egyetlen Cloud Szerver Internet kapcsolathoz (nyilvános IP címmel) történő konfigurálásával elérheti bármelyik Cloud Szervert a magánhálózatban.
Továbbá kezelheti az összes többi Cloud Szervert bármely másik Cloud Szerverről a magánhálózatban RDP (vagy SSH) elérésen keresztül. Egy másik példa hozzáférés: a Windows Cloud Szerverek esetén, elérhetők a hálózatban lévő összes szerver lemez erőforrásai, csak menjen a Start > Run > menüre és írja be \\IPdelcloudserver\C$ vagy \\IPdelcloudserver\D$ attól függően melyik lemezt kívánja elérni.
Ha a művelet sikertelen ellenőrizze, hogy engedélyezte-e a lemezek megosztását.

Egy nagyon egyszerű és hatékony módja ellenőrizni, hogy a hálózat megfelelően van beállítva és/vagy ellenőrzi, hogy a kapcsolat a Cloud Szerverek között továbbra is aktív, a Ping lekérdezés:
  1. Windows Cloud Szerveren menjen a Start> Run menüre és írja be "cmd" majd nyomja meg az Enter-t. Egy msdos ablak nyílik meg, amelyben be kell írnia ping 192.168.0.110 és megnyomni az enter-t. A ping parancsot követő IP a szerver IP címe, amellyel kommunikálni szeretne. Ha a kérés sikeres, megjelenik egy jelentés a küldött és fogadott csomagokról, más esetben egy "request expired" üzenetet kap
  2. Linux Cloud Szerveren gépelje be a parancssorba ping -c1 192.168.0.20 majd nyomja meg az Enter-t. A ping parancsot követő IP a szerver IP címe, amellyel kommunikálni szeretne, a -c1 opció a kisérletek számát adja meg. Ha a kérés sikeres, a küldött és fogadott csomagok száma nem 0 lesz.