COMPUTING > Cloud Szerverek > Virtuális switch és magánhálózat > Magánhálózat konfigurálása Windows Cloud Szervereken

9.3.2 Magánhálózat konfigurálása Windows Cloud Szervereken Cloud Szerver Pro szolgáltatás útmutató

A hálózat a Windows Cloud Szerverén történő konfigurálásához egy egyedi IP címet kell biztosítani a Virtuális Switch-hez csatlakoztatott hálózati kártyához. Windows operációs rendszeren, ehhez csatlakoznia kell a Cloud Szerverhez RDP-vel vagy Helyreállítási Konzollal. Miután belépett a gépre a következőképpen járjon el:
  1. Menjen a Start > Control Panel > Network and Internet > Network and Sharing Center részre, majd kattintson a bal oldalon a "Change adapter settings" lehetőségre.
  2. Egy ablak nyílik meg az aktív hálózati kártyák listájával: ha azonosította a Virtuális Switch-hez csatlakoztatott hálózati kártyát, kattintson jobb egér gombbal az ikonra, majd válassza a "Properties" lehetőséget a lenyíló menüből (1. kép).
  3. A megnyíló lapon válassza az "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" részt, majd kattintson a "Properties" gombra(2. kép).
  4. A "General" fülön válassza a "Use the following IP address" gombot.
  5. Az "IP address" mezőben adja meg az IP címet, amit alkalmazni szeretne ehhez a kártyához (pl. 192.168.0.10).
  6. A "Subnet mask" mezőben adja meg a 255.255.255.0 értéket és kattintson az "OK" gombra (3. kép).

[1. kép]


[2. kép]


[3. kép]

Ismételje meg a fent leírt műveletet minden Cloud Szervernél, amelyek részei a hálózatnak. Ne feledje, hogy a választott IP címnek minden egyes Cloud Szerveren egyedinek kell lennie, különben IP ütközés merülhet fel, amely megakadályozza a kommunikációt a Cloud Szerverek között a hálózatban.