Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 
COMPUTING > Cloud Szerverek > 9 - Virtuális Switch és magánhálózat > Magánhálózat létrehozása több Cloud Szerver között

9.3 Magánhálózat létrehozása több Cloud Szerver között Cloud Szerver Pro szolgáltatás útmutató

Az alapvető elemek egy MAGÁN hálózat létrehozásához: két vagy több Cloud Szerver mindegyike legalább egy hálózati interfésszel, amihez egyedi privát IP cím van hozzárendelve és egy Virtuális Switch.
A Virtuális Switch szükséges két vagy több virtuális gép összekötéséhez, mert különben nem lehet csatlakoztatni a Cloud Szervereket egymással privát IP címek használatával.
A Cloud Computing szolgáltatásban egy magánhálózatban lehetnek Cloud Szerverek különböző operációs rendszerekkel (Linux, Windows, stb.), valamint Cloud Szerverek különböző Hypervisor -okkal (VMware, Hyper-V).
Miután minden Cloud Szerveren hozzárendeltek egy privát IP címet (pl. 192.168.1.1 és 192.168.1.2) a hálózati interfészhez, csatlakoztatni lehet a Cloud Szervereket a Virtuális Switch -hez. Minden esetben a létrehozott hálózatok alapja a TCP/IP protokoll, így minden egyes Cloud Szerver hálózati adapterének rendelkeznie kell egy beállított egyedi privát IP címmel.
A nagyobb biztonság érdekében, a Cloud Computing szolgáltatásnál úgy döntöttünk, hogy kizárjuk (szűrjük) a NetBios protokollt, az ugyanahhoz a hálózathoz csatlakoztatott gépek felismerésére. Szeretnénk meghatározni, hogy a szűrt protokoll csak a NetBIOS Frames (NBF) protokoll, amely működik IP címek nélkül, míg a NetBIOS TCP/IP felett (NBT) megfelelően működik mivel TCP/IP alapú.