3.1 Csatlakozási kliens

Az Object Storage szolgáltatás használatához a következőkre van szüksége:
 • Fiók adatok
  Fiók Név - a név, amit a fióknak adott;
  Jelszó - a jelszó, amit a fiókhoz rendelt;
  Régió URL - a Régió címe, amelyhez a fiók tartozik (elérhető a fiók részletek oldalon);
 • Csatlakozási kliensek
Különböző ingyenes szoftverek találhatók az Interneten a távoli fájlok és mappák kezelésére. Alább látható néhány szoftver, amely támogatja az Object Storage szolgáltatást.
 
Web Client
Tartalmazza a szolgáltatás
Lehetővé teszi a fájlok és a távoli erőforrások kezelését böngészőben anélkül, hogy bármilyen programot telepíteni kellene. Egy egyszerű és könnyen használható felület segíti a fájlok feltöltését és megosztását.
FTP Protokoll Kompatibilis az összes asztali és mobil FTP klienssel. Lehetővé teszi a tartalom archiválását különböző eszközökről.
CloudBerry Explorer
(S3 kliens) ingyenes licencek
Kompatibilis a Windows-al, lehetővé teszi, hogy helyi és távoli fájlokat és erőforrásokat kezeljen két ablakos felületen.
S3 Browser
(S3 kliens) ingyenes licencek
Kompatibilis Windows rendszerrel, egyszerűen használható nagy mennyiségű adat kezeléséhez is.
DragonDisk
(S3 kliens) ingyenes licencek
Kompatibilis a Windows-al, OSX-el és Linux-al, lehetővé teszi távoli fájlok és erőforrások kezelését két ablakos felületen. Összehasonlítást, biztonsági mentést és mappa szinkronizálás funkciót tartalmaz.
Különféle külső felektől származó megoldások állnak rendelkezésre ingyenesen vagy csekély díj ellenében, hogy automatikusan biztonsági másolatot készítsenek az Object Storage tárhelyéről, mint például az Iperius Backup (www.iperiusbackup.com) szoftver.
Fontos tisztázni mit jelent a "bucket". Az Object Storage szolgáltatás használatához, először minden Object Storage fiókhoz létre kell hozni egy tárolót ahová a fájlok tárolásra/mentésre kerülnek. A szakkifejezés ennek a tárolónak a meghatározására a "bucket". A távoli tárhelyen belül, a bucket egy a felhasználó által létrehozott mappát képvisel. Az ilyen mappa neve generálja a tartalmazott fájlok URL címét.

Íme két URL példa, amelyekkel elérhető a mappába feltöltött fájl:
 
http:// URL Region / bucket / file name vagy http:// bucket . URL Region / file name

Ha a Régió URL "r1-de.storage.arubacloud.hu", a mappa név (bucket) "backup" és a feltöltött fájl "example.txt", akkor a cím a következő:
 
http://r1-de.storage.arubacloud.hu/backup/example.txt vagy http://backup.r1-de.storage.arubacloud.hu/example.txt

Van néhány szabály, amit be kell tartani a mappa (bucket) tekintetében, amelyet a felhasználó a távoli tárhelyen hoz létre:
 • a rendszer megköveteli, hogy ugyanazon a Régión belül minden bucket egyedi névvel rendelkezzen;
 • a "bucket" mint név nem használható;
 • a név hosszának 3 és 63 karakter között kell lennie;
 • a név tartalmazhat betűket (kis betűk) és számokat, nem tartalmazhat szóközt, nem tartalmaz speciális karaktereket, kivéve a . - szimbólumokat feltéve, hogy nem kerül a név elejére vagy végére, és nem kerülnek egymás után;
 • a bucket nem helyezhető be másik bucket -be, a távoli tárhelynek csak gyökerében hozható létre;
 • legfeljebb 100 bucket hozható létre fiókonként;