Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 

6.03 Backup módszerek Cloud Szerver Pro szolgáltatás útmutató

Különböző módszerek léteznek az adatok biztonsági mentésére. Fontos megjegyezni, hogy minden lemez egy redundáns tárolón is aktiválódik szinkron módban, tehát a biztonsági mentés nem azért szükséges, mert fennáll a veszélye, hogy elveszíti az adatokat valamilyen műszaki hiba miatt. Tároló azonban nem teszi lehetővé az ügyfél által véletlenül törölt fájlok visszaszerzését. Ha biztonsági mentést szeretne készíteni, az alábbi eljárásokat javasoljuk:
  • telepítsen egy második/harmadik/negyedik merevlemezt a Cloud Szerveren, majd használja, mint egy backup egység
  • hozzon létre egy új Cloud Tároló Szervert Openfiler vagy FreeNAS sablonnal vagy bármilyen Windows vagy Linux Cloud Szervert és használja, mint backup Szervert a magánhálózatában
  • hozzon létre egy új Cloud Tároló Szervert egy másik Adatközpontban Openfiler vagy FreeNAS sablonnal vagy bármilyen Windows Cloud Szervert és használja, mint backup Szervert (a magánhálózatán kívül)
  • exportálja a merevlemezt az FTP tárhelyre, hogy az letölthetővé váljon (miután letöltötte célszerű törölni az FTP tárhelyről)
  • vásároljon Dedikált Szervert backup Szerverként történő használathoz
Ha szeretne létrehozni egy visszaállítási pontot, mielőtt bármilyen változtatást vagy korszerűsítést végezne, a Pillanatkép funkciója ajánlott (ne feledje, hogy ebben az esetben, a mentés két napig érhető el).