Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 
FHU fiók kezelése  /  Kredit használat  /  Erőforrások kiosztásán alapuló költségek

3.3.1 Erőforrások kiosztásán alapuló költségek

 
Az erőforrások költsége a Cloud Szerver Pro státuszától függ (on, off, archivált).

Az alábbi táblázat tartalmazza mely erőforrásokért kell fizetni a Cloud Szerver Pro státusza és a választott Hypervisor alapján:
 
Cloud Szerver Pro státusza VMware Hypervisor Hyper-V Hypervisor
On Lemezterület
vCPU
RAM
Operációs rendszer
Szoftver licencek
Lemezterület
vCPU
RAM
Operációs rendszer
Szoftver licencek
Off Lemezterület
vCPU
RAM
Operációs rendszer
Szoftver licencek
Lemezterület
vCPU
RAM
Operációs rendszer
Szoftver licencek
Archivált Lemezterület
vCPU
RAM
Operációs rendszer
Szoftver licencek
Lemezterület
vCPU
RAM
Operációs rendszer
Szoftver licencek
 
Emlékeztetjük, hogy a Cloud Szerver Smart szolgáltatásnak havi költsége van, és nem függ a szerver státuszától (on vagy off).

Az erőforrás, amelyeket a felhasználó kiválasztott és beállított mindig elérhető, garantált és kizárólagosan fenntartott.

Az ügyfél szabadon megváltoztathatja az erőforrások mennyiségét bármikor, kivéve a merevlemezt, amelynek kapacitása nem csökkenthető.

A "CLOUD SZERVEREK" menü "Kezelés" részén ellenőrizheti az egyes Cloud szerverek státuszát.
A "CLOUD SZERVEREK" menü "Archív" részén megtekintheti az archivált Cloud szervereket.

A fő különbség a Cloud Szerver Pro kikapcsolt és archivált állapota között abban rejlik, hogy az archiválás során a szolgáltatás felfüggesztésre kerül, és ugyanakkor a kapcsolódó erőforrások költségei is felfüggesztésre kerülnek, kivéve a lemezterületet.

Az archiválási folyamat során a Cloud Server felszabadítja az erőforrásokat, például a vCPU és a RAM, így az már nem lesz az ügyfél számára fenntartva. A Cloud Szerver Pro hálózati adaptereiről levlasztásra kerülnek a nyilvános IP címek, amelyek az ügyfél erőforrásai között maradnak, de már nem lesznek hozzárendelve a Cloud Serverhez.
 
Emlékeztetjük, hogy a Cloud Szerver Smart szolgáltatásnak havi költsége van, és nem függ a szerver státuszától (on vagy off).

Még akkor is, ha az állapot „Archivált”, a Cloud Server Pro merevlemezei továbbra is a szerverhez vannak rendelve és azokért fizetni kell a teljes időszak alatt, amíg a szerver nem kerül törlésre.

Ha a Cloud Server leállításra került, a kiosztott erőforrások továbbra is garantáltak és fenn vannak tartva a felhasználó számára.
Az Object Storage szolgáltatás felhasználói több Object Storage fiókot hozhatnak létre különböző díjszabásokkal (pay-per-use vagy csomag).

Ha egy Object Storage fiókot csomag díjszabással hoztak létre, akkor a szolgáltatás költsége az Object Storage létrehozásakor kerül felszámításra. Mivel a csomag díjszabások költségét előre kell fizetni, azt nem befolyásolja a fiók státusza (AKTÍV/FELFÜGGESZTVE).
Ha egy csomag díjszabással létrehozott Object Storage fiók fel van függesztve, akkor a csomag lejárata nem változik, az továbbra is 30 nap marad az aktiválás dátumától számítva.

Ha egy Object Storage fiókot pay-per-use díjszabással hoztak létre, és az Object Storage fiók státusza FELFÜGGESZTVE, a kimenő forgalom és a felhasznált lemez díját továbbra is felszámítják.
 
Ha egy adott díjszabáshoz kapcsolódó Object Storage fiókot törölnek, az arra korábban már felszámított díj elveszik.
A Cloud Backup szolgáltatás felhasználói több Backup fiókot hozhatnak létre különböző díjszabásokkal (pay-per-use vagy csomag).

Ha egy Backup fiókot csomag díjszabással hoztak létre, akkor a szolgáltatás költsége a Backup fiók létrehozásakor kerül felszámításra. Mivel a csomag díjszabások költségét előre kell fizetni, azt nem befolyásolja a fiók státusza (AKTÍV/INAKTÍV).
Ha egy csomag díjszabással létrehozott Backup fiók inakív, akkor a csomag lejárata nem változik, az továbbra is 30 nap marad az aktiválás dátumától számítva.

Ha egy Backup fiókot pay-per-use díjszabással hoztak létre, és a Backup fiók státusza INAKTÍV, az Admin Control Panelen a mentések által felhasznált lemez díját továbbra is felszámítják.
 
Ha egy adott díjszabáshoz kapcsolódó Backup fiókot törölnek, az arra korábban már felszámított díj elveszik.