Értékesítés +36 76 550 175
  Ügyfélszolgálat (+36) 1 610 5509
 
Cloud Szerver > 3 - Cloud Szerver Létrehozás és Konfigurálás > Hogyan kell beállítani a vCPU méretet

3.05 Hogyan kell beállítani a vCPU méretet Cloud Szerver Pro szolgáltatás útmutató

A vCPU-k számának kiválasztásakor figyelembe vesszük azt a tényt, hogy minden egyes kiválasztott mag egy Intel Xeon 5600 sorozatú CPU legalább 0,5 fizikai magjának minimálisan fenntartott és garantált teljesítményét (nincs túlfoglalás, nincs túlértékesítés) biztosítja. A Cloud Szervereken aktiválható vCPU-k száma 1-től 8-ig változhat.
Az aktuális vCPU-k száma bármikor szükség szerint változtatható, ideiglenesen vagy véglegesen.
A vCPU-k növelési/csökkentési műveletéhez ki kell kapcsolni a gépet. A vCPU-k számának növelése jelentősen növeli a virtuális gép feldolgozási teljesítményét. Egy virtuális gép vCPU legalább 2 magra történő növelésével, ami szükséges több folyamat és/vagy művelet egyszerre történő elvégzéséhez: a megnövelt vCPU-k megkönnyítik bármely művelet végrehajtását és kezelését.

A vCPU-k száma szoros összefüggésben van azzal, hogy a felhasználó mire kívánja használni a Cloud Szervert. A következő mennyiségek ajánlottak:
 
Cloud Szerver Típus vCPU-k
minimum ajánlott
Web Szerver 1 2
Web Szerver LAMP 2 4
Web Szerver WAMP 2 4
Mail Szerver 1 2
Adatbázis Szerver 2 4
Tároló Szerver 1 2
Virtuális Asztal 1 2
Tűzfal 1 2
Szerver online Játékokhoz 1 2
Alapvetően a Windows Operációs Rendszerek több erőforrást igényelnek, mint a Linux operációs rendszerek, még a virtuális processzorok számát tekintve is.

Ha Ön szerint a vCPU túl nagy, bármikor lehet csökkenteni a magok számát.
Meg kell jegyezni, hogy ha a Cloud Szerver "archivált", a vCPU-k költsége nem kerül levonásra a kreditből a teljes archiválási időszak alatt és ezek az erőforrások felszabadulnak. Visszaállításakor a vCPU-k számát újra kell konfigurálni.