COMPUTING > Cloud Szerverek > 1 - Használat és Technológia > A Aruba Cloud szolgáltatás általános leírása

1.1 A Aruba Cloud szolgáltatás általános leírása

A Cloud Computing az összes olyan technológiát tartalmazza, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy használja az erőforrásokat (hardware, middleware, software), amelyek egymástól függetlenül konfigurálhatók (igény szerint, önkiszolgáló módon), kiválaszthatók és ezután a szolgáltatás meghatározott igények szerint fizethető.

A felhasznált erőforrás mennyiségért kell fizetni, a mennyiség bármikor megváltoztatható az egyéni igények szerint, speciális vagy technikai tudás nélkül. Ez az alapvető koncepció áll a Cloud Computing mögött.

A Aruba Cloud IaaS (Infrastructure as a Service) típusú Cloud Computing szolgáltatást kínál, ügyfeleinek a legjobb hardver és szoftver technológiákat valamint a legfejlettebb rendszereket kínálva az Üzletmenet Folytonossághoz és Katasztrófa Elhárításhoz.

A Aruba Cloud segítségével önállóan létrehozhat és kezelhet távoli virtuális gépeket és/vagy több Cloud Szerverből álló összetett struktúrákat. Az erőforrásokat a szolgáltatás kezelő felületén keresztül foglalhatja le igényei szerint a kívánt időszakra vagy óránként felhasználás mellett.

A Virtualizáció - a Aruba Cloud szolgáltatás alapja - biztosítja a skálázhatóságot és a rugalmasságot vállalkozásához és/vagy Cloud infrastruktúrájához.

A Aruba Cloud szolgáltatással ön a következőket érheti el:
  • Cloud Szerver Vertikális és horizontális skálázhatóság;
  • Cloud Szerverek hozzáadása és eltávolítása valós időben;
  • az IP/VLAN hálózat automatikus konfigurációja;
  • korlátlan belső és külső hálózati forgalom az árban;
  • 250 Gb/s össz. sávszélesség a Cloud infrastruktúrával;
  • csatlakoztathat két vagy több Cloud Szervert egy magán hálózathoz ugyanazon Adatközpontban;
  • kiépíthet egy infrastruktúrát Üzletmenet Folytonossághoz több Cloud Szerver aktiválásával különböző Adatközpontokban;
  • kiépíthet egy infrastruktúrát Katasztrófa Elhárításhoz több Cloud Szerver aktiválásával különböző Adatközpontokban;
  • több Adatközpont: a rendszer lehetővé teszi a Cloud Szerverek aktiválását több fizikailag különálló AdatközpontbanVertical and horizontal scalability of the individual Cloud Server.